Witam jestem tu nowy o mam pare pytan jestem ciekaw jak duze felgi z oponami niskoprofilowane wejda do mojej corsy bez ciecia nadkola chodzi w gre wchodza dodatkowo pozezane naklatki
LPG: Nie
Imię: Bartek Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 207 Skąd: Kutno / Łódź
Wysłany: 17 Kwiecień 2017, 21:23
Moje auto: Opel Corsa B 1.7TD
Raczej 17 to już max.
Daleko nie trzeba szukać, zapraszam do swojego tematu prezentacji Corsy
Miałem wcześniej 205/40. Przód był okej, ale tył tarł.
Zmieniłem na 195/45. Przód OK, tył jeszcze trochę tarł na jakiś nierównościach, ale jakby delikatnie odgiąć nadkola to powinno być już spokojnie. Zawieszenie obniżane 30/30. No ale oczywiście to wszystko zależy też od parametrów felg.
Imię: Paweł
Wysłany: 27 Listopad 2017, 14:13
Moje auto: Opel Corsa
podepnę się pod temat opon żeby nowego nie zakładać jak wszyscy wiedzą nadciąga zima i pasuje zmienić w końcu opony na nowe bo ze starych to już mało co zostało. tutaj niestety pojawiają się schody bo jedni polecają taki a inni takie, więc pytanie to was, które są lepsze:
LPG: Nie
Imię: Szymon Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 30 Maj 2016 Posty: 152 Skąd: Rybnik/Gliwice
Wysłany: 27 Listopad 2017, 22:09
Moje auto: CD 1.4 101ps
Pirelli mają niby o jedną klasę lepszą drogę hamowania na mokrej nawierzchni, ale to już zależy od tego jak jeździsz. NA bezpieczeństwie nie powinno się oszczędzać!
j.kar [Usunięty]
Informacje
Wysłany: 24 Listopad 2019, 10:25
I jak się sprawują te opony niskoprofilowe? Ostatnio zaczęły mi się bardzo podobać. A może lepiej nie kombinować, tylko zainwestować w standardowe zimówki?
Pieprz [Usunięty]
Informacje
Wysłany: 25 Listopad 2019, 09:46
Podobnie jak opony wysoko profilowe - tyle tylko, że niskoprofilowe ładnie się prezentują na felgach aluminiowych.
Z drugiej strony, wydawanie kilku nadmiarowych stówek, za coś, za funkcjonalności które można uzyskać na bardzo podobnym poziomie jak w przypadku opon standardowo profilowych. Sam nie wiem. Wiadomo, każdy robi to za własną kasę i na własny rachunek.
Ciekawym kompromisem wydają się być opony hankook winter icept evo 2: https://www.sklepopon.com...-cept-evo2-w320
A czy kojarzycie może sklep z oponami Alleopony24.pl? Tak pytam, ponieważ zastanawiam się nad tym - czy właśnie do nich się nie zgłosić, jak chodzi o opony do auta. Widziałam, że oferują ogumienie praktycznie do wszystkich modeli pojazdów i ponoć można liczyć na ich pełne doradztwo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum