Przesunięty przez: Kaszubski
10 Lipiec 2016, 10:48
Stacja multimedialna, wymiana seryjnego audio i lcd
Autor Wiadomość
 Manieq 



Informacje
Dołączył: 09 Sty 2012
Posty: 15
Skąd: Dobre
Wysłany: 22 Styczeń 2013, 18:00   

Po komputerze możesz się poruszać za pomocą przycisków na kierownicy (tych z lewej strony). Ale nie wejdziesz w ustawienia daty, godziny, audio (basy itp.). Jeździłem przez jakiś czas na zestawie GID + radio bez przycisków BC, OK i dawałem radę bez problemu.
 
 
     
 nonenonenone 


Informacje
malopolskie

Dołączył: 22 Sty 2013
Posty: 4
Skąd: wieś
Wysłany: 25 Styczeń 2013, 11:37   

Witam wymieniłem wyświetlacz na GID no i oczywiście jest nie wylogowany i nie wyswietla danych z radia komputer działa date ustawiłem i zapisałem ! jako zatwierdzenie dział mi lewy przycisk w kierownicy. Tylko dziwna sprawa mam pasek u góry ekranu (wyswietlacz wyglada ze jest sprawny) ale cos sie gryzie oprogramowanie chyba bo moja corsa jest z 2008 a GID jest z 2011r po lift-cie
 
 
     
 bon 


Informacje
Dołączył: 20 Sty 2013
Posty: 24
Skąd: Poznań
Wysłany: 27 Luty 2013, 11:47   

Trochę odświeżę temat. Właśnie jestem w trakcie wymiany radia cd30mp3 na 60 navi + gid. Gdyby kogoś interesowało to w opel bońkowscy w poznaniu kupiłem ramkę wyświetlacza + górna obudowa za 91 zł brutto (7 dni oczekiwania).
Pozdrawiam
 
 
     
 Ice 


Informacje
malopolskie

LPG: Nie
Imię: Kuba
Wiek: 29
Dołączył: 28 Lut 2013
Posty: 2
Skąd: Jaworzno
Ostrzeżenia: ( 1/3 )
Wysłany: 28 Luty 2013, 20:34   
   Moje auto: Crosa 1.4


Witajcie, to mój pierwszy post na tym forum :-)

Planuję zakup stacji multimedialnej do mojej Corsy D. Aktualnie jest w niej radio CD30 mp3 oraz zwykły wyświetlacz (nazywa się GID?), na którym wyświetlane jest m.in. spalanie.
Chciałbym się Was poradzić czy używacie stacji, jak tak to jakich i czy moglibyście napisać jakieś opinie o nich. Widzę, że na Allegro są dostępne stacje dedykowane za ponad 2000zł, ale ich zdjęcia nie bardzo mnie do nich przekonują, zwłaszcza, że sporo kosztują. Może ktoś z Was korzysta z takiej? Albo może polecicie jakieś inne stacje?
Zależy mi żeby stacja obsługiwała iPoda, USB, miała nawigację i pasowała kolorystycznie do mojej konsoli. Oczywiście musi wspierać sterowanie z kierownicy.
P.S. jak działa wyświetlacz ze spalaniem przy zamontowaniu takiej stacji?
 
 
     
 xxyy777e 



Informacje
mazowieckie

LPG: Nie
Imię: m
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 350
Skąd: Warszawa
Wysłany: 1 Marzec 2013, 20:02   
   Moje auto: Nissan Juke 1.5 dCi & Fiesta MK7


Sugeruję zakup oryginalnego radia CD70 Navi lub DVD90 Navi + kolorowy wyświetlacz.
Wtedy wszystko ładnie będzie działać
 
 
     
 nonenonenone 


Informacje
malopolskie

Dołączył: 22 Sty 2013
Posty: 4
Skąd: wieś
Wysłany: 6 Marzec 2013, 17:04   

Witam wymieniłem sobie wyświetlacz na GID natomiast nie pojawił mi się po podłączeniu komputer, mam ustawiony język chyba włoski nie mogę tego przestawić sic !!
radio cd mp3 30 bez przycisków BC i OK i pytanie czy każdy GID powinien wyświetlać dane z
komputera ? (podłączałem inny GID i były dane z kompa, ale wyświetlacz uszkodzony)

dodam ze posiadam OP-COM 1.45 china i próbowałem, szukałem opcji od aktywacji

w zakładce EHU lub DIS nie ma opcji "konfiguracja" gdzie włącza się komp. w Corsie D
bo w astrze jest

przerabiał ktos ten problem ? może chiński OP-COM nie da rady ?
 
 
     
 xxyy777e 



Informacje
mazowieckie

LPG: Nie
Imię: m
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 350
Skąd: Warszawa
Wysłany: 6 Marzec 2013, 17:53   
   Moje auto: Nissan Juke 1.5 dCi & Fiesta MK7


Nie pomyślałeś, że jeśli na innym wyświetlaczu widać wskazania komputera to raczej nie masz co szukać ustawień aktywacji komputera w zakładce EHU lub DIS ?
Wskazania powinny być widoczne na każdym wyświetlaczu, chyba, że wyświetlacz jest inaczej skonfigurowany.
 
 
     
 nonenonenone 


Informacje
malopolskie

Dołączył: 22 Sty 2013
Posty: 4
Skąd: wieś
Wysłany: 6 Marzec 2013, 18:43   

No tak w sumie, ale zaprogramowanie indeksów powinno pomóc chyba ?
a też żadnej zmiany a wiesz jaki może indeks powinien być dla wyświetlacza z BC
 
 
     
 xxyy777e 



Informacje
mazowieckie

LPG: Nie
Imię: m
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 350
Skąd: Warszawa
Wysłany: 7 Marzec 2013, 23:09   
   Moje auto: Nissan Juke 1.5 dCi & Fiesta MK7


Nie wiem. Natomiast wyświetlacz i to ma się wyświetlać na 100% trzeba osobno ustawić (np. jak jest zakładkę bluetooth do zestawu głośnomówiącego, klimatronik, spalanie etc.)
 
 
     
 MarkoPolo 


Informacje
malopolskie

LPG: Nie
Imię: Marek
Wiek: 35
Dołączył: 09 Sty 2014
Posty: 1
Skąd: Kraków
Wysłany: 9 Styczeń 2014, 23:06   
   Moje auto: Corsa D


Cześć. Czy zna ktoś numer części oryginalnego CID który pasuje do Corsy D/ bądz jakieś zdjęcie etykiety? Jak najlepiej rozpoznać czy uda się bez przeróbek zamontować wyświetlacz do Corsy.
 
 
     
 kajus221 


Informacje
dolnoslaskie

Imię: Wojtek
Dołączył: 18 Sty 2014
Posty: 3
Skąd: Wrocław
Wysłany: 18 Styczeń 2014, 11:11   
   Moje auto: corsa d


Koledzy, serdecznie proszę o pomoc. Potrzebuję schematu instalacji i porad jak zainstalować kierownicę multifunkcyjną do corsy D, czy można ją aktywować opcomem?
 
 
     
 gumimis 



Informacje
LPG: Nie
Imię: gumimis
Pomógł: 4 razy
Wiek: 33
Dołączył: 19 Sie 2012
Posty: 114
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 18 Styczeń 2014, 15:11   
   Moje auto: Corsa D 1.4 100KM; MR 2012


W dziale Corsa D w zakładce poradniki i manuale dostępne są:
1. Książka sam naprawiam.... która zawiera schematy elektryczne.
2. Filmik jak wymienić kierownicę.

Niestety nie ma gwarancji powodzenia działania takiej kierownicy - wszystko zależy od komputera jaki posiada twoja corsa: w corsach montowane były są dwa komputery: jeden z ograniczonymi funkcjami (brak możliwości aktywacji dołożonego wyposażenia) i drugi pełny.
 
 
     
 kajus221 


Informacje
dolnoslaskie

Imię: Wojtek
Dołączył: 18 Sty 2014
Posty: 3
Skąd: Wrocław
Wysłany: 20 Styczeń 2014, 12:55   
   Moje auto: corsa d


Dziękuję za odpowiedź. A jak mogę sprawdzić którą wersje komputera posiadam?
 
 
     
 enzo34 


Informacje
Imię: Łukasz
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 5
Skąd: Bydgoszcz
Ostrzeżenia: ( 2/3 )
Wysłany: 5 Luty 2014, 19:35   
   Moje auto: Corsa D 1.4 16V 90KM


Witam. Właśnie jestem po wymianie radia z przyciskami BC i OK oraz dużego wyświetlacza GID. Komputer pokładowy działa: zasięg, średnie spalanie, chwilowe spalanie. Mam następujące pytanie. Czy to normalne że jak hamuje silnikiem puszczam gaz to spalanie chwilowe pokazuje 0.0 L/100km dopiero po ok 3 sek. ? Tak samo jak wyłączę silnik to spalanie na wyświetlaczu jeszcze się zmienia a silnik nie pracuje. Dlaczego jest takie opóźnienie ?
Proszę o odpowiedź.
 
 
     
 dibo1 


Informacje
slaskie

Imię: Mirek
Dołączył: 13 Wrz 2013
Posty: 23
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 6 Luty 2014, 09:42   
   Moje auto: 1,3CDTI 55KW 2009r


Też wymieniłem wczoraj wyświetlacz na GID-a.Moja prośba:czy ktoś z forumowiczów może opisać możliwości tego wyświetlacza.Słyszałem,że można w nim wejść w temperaturę silnika - jakoś nie potrafię tego dokonać.Proszę o pomoc a najlepiej link do opisu funkcji oraz sposobu sterowania.Pozdrawiam Mirek
 
 
     
 heyhur 


Informacje
slaskie

LPG: Nie
Imię: Michał
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 15 Mar 2015
Posty: 220
Skąd: Tychy
Wysłany: 15 Listopad 2016, 10:48   
   Moje auto: Corsa D 1.2


Dibo, w temperature silnika wejdziesz nawet przez licznik, naciśnij kasowanie 3 razy i 4 raz przytrzymaj 10sekund. 5-6 opcja chyba to temperatura silnika, mi skakała nawet do 100.

Ale mam do was pytanie jak rozpoznać który mam komputer czy ten ograniczony czy ten pełny? Kupiłem Esentie i chciałbym dołożyć CD30 MP3 plus większy wyświetlacz itp, ale nawet w ukrytym menu diagnostycznym nie podaje mi spalania a powinno i czy jak wymienie wyświetlacz to również nie bedzie pokazywać? :)
 
     
 mateq25 


Informacje
slaskie

LPG: Nie
Imię: Mateusz
Dołączył: 02 Wrz 2017
Posty: 8
Skąd: DG
Wysłany: 6 Wrzesień 2017, 07:58   
   Moje auto: Corsa 1.2


Trochę odkopuje ale czy ktoś zna odpowiedź na pytanie heyhura? Bo również chciałbym wymienić swoje radio na radio z GID'em, ale nie wiem czy to będzie opłacalne
 
     
 xxvvcc 


Informacje
zachodniopomorskie

LPG: Nie
Klub: Astra Club
Imię: Michał
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2017
Posty: 144
Skąd: Szczecin
Wysłany: 6 Wrzesień 2017, 11:38   
   Moje auto: z12xep


Najlepiej spytać w ASO lub jakimś warsztacie który specjalizuje się w opelkach, czy komputer będzie obsługiwał funkcje GID.
I coś o temacie : http://klubcorsa.pl/viewtopic.php?t=8225
 
     
 renatan 


Informacje
malopolskie

LPG: Nie
Imię: renata
Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 29 Kwi 2017
Posty: 140
Skąd: Kraków
Wysłany: 18 Lipiec 2019, 09:26   
   Moje auto: Corsa D 1.2 enjoy


nosze się z zamiarem wymiany i mam pytanie czy z wersji autka UK będzie pasowało do mojej corsiny EU ?
 
     
 renatan 


Informacje
malopolskie

LPG: Nie
Imię: renata
Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 29 Kwi 2017
Posty: 140
Skąd: Kraków
Wysłany: Wczoraj 15:00   
   Moje auto: Corsa D 1.2 enjoy


nie edytuje bo byście nie widzieli :)
mam okazje kupic kpl. radio + gid z jednego auta,rozumiem ze to ruszy u mnie baz problemów z logowaniem ??
i jeszcze jedna sprawa to jest z auta z klimą auto a ja mam manual ..czy nie będzie problemów ?
dzięki za szybkie info :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu Strona 8 z 8 
Forum Opel Corsa - Fan Klub
» Corsa D - strona techniczna - Pytania i odpowiedzi » Problematyka - Corsa D » Wyposażenie wnętrza » Stacja multimedialna, wymiana seryjnego audio i lcd
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  



   Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group Sitemap

   Projekt wykonany przez Kaszubski, dla klubcorsa.pl- wszelkie prawa zastrzeżone.
   Kopiowanie postanowień graficznych i elementów ze strony bez zgody administracji- zabronione.