Komputer pokładowy
Autor Wiadomość
 OggiRybnik 


Informacje
slaskie

LPG: Tak
Imię: Bartłomiej
Dołączył: 23 Lip 2017
Posty: 2
Skąd: Czerwionka
Wysłany: 23 Lipiec 2017, 21:31   Komputer pokładowy
   Moje auto: Corsa E 1.4


Witam czy ma ktoś namiary na firmę co odblokuje mi komputer o funkcję spalania ilości km itp ? :) Śląskie
  Prezentacja mojej II Corsy: Czerwionka
     
 mietrusz 


Informacje
pomorskie

LPG: Nie
Imię: sigi
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 23 Wrz 2014
Posty: 364
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23 Lipiec 2017, 22:13   Re: Komputer pokładowy
   Moje auto: Corsa E 1,4 75 KM


Jak odbierałem Astrę to musieli zaprogramować a nie odblokować komputer.W serwisie koszt 100zł.Zakładam że komputer masz bo układ sterujący to za mało.Można kupić na allegro ELM327/wtykasz w gniazdo do układu sterującego/ i na smartfonie po wgraniu oprogramowania dołączonego do tego urządzenia prawdopodobnie pokazuje spalanie i innych wiele wartości.
 
     
 Jasiek69 


Informacje
mazowieckie

LPG: Nie
Imię: Jan
Wiek: 24
Dołączył: 11 Mar 2017
Posty: 9
Skąd: Białołęka
Wysłany: 25 Lipiec 2017, 14:55   
   Moje auto: 1.4 75km Opel Corsa E


Ja wczoraj w autoryzowanym serwisie gdzie kupiłem auto odblokowałem skasowali za usługę 150zł, zadzwoń do jakiegoś salonu opla tam w okolicy powiedz czy można u państwa odblokować komputer pokładowy lub wgrać spalanie itp róznie to nazywają.Powinni zrobić bez problemu około 40 min to trwa tak było w moim przypadku. :)
 
     
 CorsaE2017 


Informacje
wielkopolskie

LPG: Nie
Imię: Piotr
Dołączył: 02 Lis 2016
Posty: 32
Skąd: POZnan*
Wysłany: 1 Wrzesień 2017, 19:44   
   Moje auto: Corsa E 1.4 75km


Witajcie. Mam pytanie czy komputer w Corsie sam sie "kasuje" niedawno wybilo mi 10000tys km przebiegu i zauwazylem ze dane o srednim spalaniu sa inne nie od poczatku uzytkowania tylko o mniej wiecej polowe mniej?
  Prezentacja mojej Corsy: http://www.klubcorsa.pl/v...p?p=66789#66789
     
 niuteq 


Informacje
zachodniopomorskie

LPG: Nie
Imię: Krzysiek
Wiek: 38
Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 28
Skąd: Pyrzyce
Wysłany: 1 Wrzesień 2017, 20:39   
   Moje auto: Corsa D 1,2 80KM


W Szczecinie wolaja w aso 250 zl zdzierusy
 
 
     
 MariuszK 


Informacje
slaskie

LPG: Tak
Imię: mariusz
Dołączył: 16 Sty 2018
Posty: 24
Skąd: slask
Wysłany: 17 Styczeń 2018, 19:01   
   Moje auto: corsa E 5d 1.4 Lpg


Witam wgrali mi w oplu za darmo przy kupnie opcje typu średnie spalanie dystans itp ale wygląda to cianko porownujac do tego jak jest to pokazane na tym filmiku

https://www.youtube.com/watch?v=PoV7_CSXmvk

u mnie jest czerwone tlo nie tak jak tu czarne i pokazuje 1 wartość naraz np średnie spalanie a na filmiku równocześnie pokazuje kilka parametrów naraz . Od czego to zależy od oprogramowania wgrali mi okrojone czy od wersji komputera i po prostu sie nei da u mnie tak
--------------------
mm
 
     
 Airline 


Informacje
slaskie

LPG: Nie
Imię: Corsarz
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Paź 2015
Posty: 73
Skąd: Gliwice
Wysłany: 17 Styczeń 2018, 20:12   
   Moje auto: Corsa E 1.4 XEL 90KM


MariuszK napisał/a:
Witam wgrali mi w oplu za darmo przy kupnie opcje typu średnie spalanie dystans itp ale wygląda to cianko porownujac do tego jak jest to pokazane na tym filmiku
Od czego to zależy od oprogramowania wgrali mi okrojone czy od wersji komputera i po prostu sie nei da u mnie tak


Jest zupełnie inny wyświetlacz. Czy sam komputer się różni to nie wiem ale nie wydaje mi się.
 
     
 MariuszK 


Informacje
slaskie

LPG: Tak
Imię: mariusz
Dołączył: 16 Sty 2018
Posty: 24
Skąd: slask
Wysłany: 18 Styczeń 2018, 04:59   
   Moje auto: corsa E 5d 1.4 Lpg


Właśnie znalazłem ze sa aż 3 rodzaje Baselevel, Midlevel lub Uplevel.
--------------------
mm
 
     
 jacob 


Informacje
dolnoslaskie

LPG: Nie
Imię: Jakub
Dołączył: 10 Maj 2017
Posty: 158
Skąd: Wrocław
Wysłany: 18 Styczeń 2018, 11:43   
   Moje auto: Corsa E 1.4 XEL


MariuszK, Dodkładnie :) Najpierw kwestia wyświetlacza, a później softu;)
--------------------
Od dziecka zafascynowany motoryzacją oraz fotografią.

Fotografia Motoryzacyjna

Zapraszam na sesję :)

Jeżeli podoba Ci się to co robię możesz zostać moim Patronem
  Prezentacja mojej Corsy: http://klubcorsa.pl/viewtopic.php?t=10090
     
 mietrusz 


Informacje
pomorskie

LPG: Nie
Imię: sigi
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 23 Wrz 2014
Posty: 364
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 18 Styczeń 2018, 20:02   
   Moje auto: Corsa E 1,4 75 KM


Czy jak nie mam komputera tylko czerwony wyświetlacz to mogę dograć oprogramowanie pokazując spalanie bo już nic z tych komentarzy nie rozumiem.
Ostatnio zmieniony przez mietrusz 19 Styczeń 2018, 12:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
 MariuszK 


Informacje
slaskie

LPG: Tak
Imię: mariusz
Dołączył: 16 Sty 2018
Posty: 24
Skąd: slask
Wysłany: 18 Styczeń 2018, 21:25   
   Moje auto: corsa E 5d 1.4 Lpg


Ja mam czerwony wyświetlacz i mi dograli średnie spalanie spalanie danej chwili i jaki dystans mogę pokonać czy da sie więcej nie wiem i nie wiem jaki mam wyświetlacz sa aż 3 rodzaje Baselevel, Midlevel lub Uplevel.
--------------------
mm
 
     
 Adam10 


Informacje
pomorskie

LPG: Tak
Klub: Omega Klub
Imię: Adam
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 07 Wrz 2017
Posty: 165
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23 Styczeń 2018, 10:05   
   Moje auto: Z12XEP


Jest kilka rodzajów i nie przy każdym się da. W Insigniach i Astrach odblokowuje ukryte fukcję komputera pokładowego w zależności od rocznika. W Corsach jeszcze nie miałem okazji się pobawić z tym póki co
--------------------
https://www.facebook.com/omegairmscher/
  Prezentacja mojej Corsy: http://klubcorsa.pl/viewtopic.php?p=71015#71015
     
 mietrusz 


Informacje
pomorskie

LPG: Nie
Imię: sigi
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 23 Wrz 2014
Posty: 364
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23 Styczeń 2018, 11:45   
   Moje auto: Corsa E 1,4 75 KM


Ale dyskusja jest czy jest możliwość jak nie ma komputera pokładowego.
 
     
 Adam10 


Informacje
pomorskie

LPG: Tak
Klub: Omega Klub
Imię: Adam
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 07 Wrz 2017
Posty: 165
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23 Styczeń 2018, 11:52   
   Moje auto: Z12XEP


Jeśli ASO podgrało odpowiedni soft to być może wystarczy zmienić tylko programowanie w sterowniku i będzie komputer.... Z tym że nie wiem czy przy tym wyświetlaczu byłby pełny. W Corsach D nie miałem okazji się jeszcze na tyle pobawić z tym. W Kilku Insigniach i Astrach już aktywowałem bądź rozszerzałem kompeter i tam wszystko było... ba, nawet ASO nie miało pojęcia że tam są ukryte opcje :p
--------------------
https://www.facebook.com/omegairmscher/
  Prezentacja mojej Corsy: http://klubcorsa.pl/viewtopic.php?p=71015#71015
     
 mietrusz 


Informacje
pomorskie

LPG: Nie
Imię: sigi
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 23 Wrz 2014
Posty: 364
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23 Styczeń 2018, 12:02   
   Moje auto: Corsa E 1,4 75 KM


Piszemy o Corsach E.Wczoraj zadałem pytanie w servisie na czacie.Mieli odpowiedzieć na maila ale jakoś odpowiedzi nie widzę.
 
     
.::Pani Reklama::.

pisz smiało! reklama@klubcorsa.pl

Dołaczył : Dawno Temu
Posty : 5000
Skad : Z bazy danych





Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu Strona 1 z 2 
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  



   Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

   Projekt wykonany przez Kaszubski, dla klubcorsa.pl- wszelkie prawa zastrzeżone.
   Kopiowanie postanowień graficznych i elementów ze strony bez zgody administracji- zabronione.
   Partner: Forum Samochodowe