Witam. Posiadam corse c z silnikiem 1.0. Wczoraj zauwazylem ze zaczeły mi parowac szyby przednia i boczna ale tylko po stronie kierowcy. ta przednia tak samo do połowy od strony kierowcy. Czuć zapach płynu chłodniczego a węże są całe nabrzmiałe twarde. jak odkręce korek od zbiorniczka to robia sie miekkie. Co to może być? Nagrzewnica czy termostat? Codzień dojeżdzam do pracy 12km w jedna strone
LPG: Nie
Imię: yosh Pomógł: 42 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Kwi 2012 Posty: 529 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13 Marzec 2017, 22:01
Moje auto: Corsa B 2.5 V6 , Corsa B 1,2 16V
Na początek wymień filtr kabinowy i zobaczymy co dalej zaobserwujesz .
Co do węży , to że są twarde nie jest niczym dziwnym , po rozgrzaniu silnika to normalne .
Imię: Paweł
Wysłany: 24 Marzec 2017, 08:06
Moje auto: Opel Corsa
dokładnie tak... wymień kabinówkę i powinno wrócić do normy. jeśli mogę to polecam ci taki filtr https://www.noweczesci.pl...-e972lc-340948/ ja mam z hengsta od 2 lat kabinowke i paliwa i super jest
Preparat do dezynfekcji nawiewów i klimatyzacji. W poprzednim samochodzie użyłem takiego i pomogło na nieprzyjemny zapach. Do swojej Corsy również kupiłem, leży i czeka w bagażniku na wolną chwilę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum