Przesunięty przez: Kaszubski
15 Lipiec 2016, 16:00
[ Corsa D] [Elektryka] Corsa D zmiana oryginalnego radia na
Autor Wiadomość
 marszal1990 


Informacje
LPG: Nie
Imię: Artur
Wiek: 27
Dołączył: 25 Maj 2013
Posty: 3
Skąd: Zabrze
Wysłany: 27 Maj 2013, 12:14   [ Corsa D] [Elektryka] Corsa D zmiana oryginalnego radia na
   Moje auto: Corsa D 1.2


Witam wszystkich.
Chciałbym wymienić w swojej Corsie D oryginalne radio CD 30 na radio Sony XAV - 601BT. Chciałbym się was spytać co będę potrzebował do tej wymiany, jak się za to zabrać i co zrobić by na wyświetlaczu po wymianie pokazywała się Data zamiast pustego wiersza.
góry zaznaczam że jestem laikiem i pierwszy raz się za takie coś zabieram. Liczę na waszą pomoc. Z góry dziękuję za odpowiedź :-)
Ostatnio zmieniony przez Kaszubski 11 Lipiec 2016, 13:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 Paweu 


Informacje
zachodniopomorskie

LPG: Tak
Imię: Paweł
Wiek: 34
Dołączył: 12 Kwi 2012
Posty: 43
Skąd: Koszalin
Wysłany: 29 Maj 2013, 10:14   
   Moje auto: Honda Stream, Opel Corsa B


jeśli masz TID to data wyświetlać się bedzie, potrzebna będzie ci jeszcze przelotka z FAKRA na ISO i to wszystko.
 
 
     
 marszal1990 


Informacje
LPG: Nie
Imię: Artur
Wiek: 27
Dołączył: 25 Maj 2013
Posty: 3
Skąd: Zabrze
Wysłany: 29 Maj 2013, 15:07   
   Moje auto: Corsa D 1.2


A to jak mniej więcej tą przelotkę zainstalować??;> bo samo radio wiem jak podpiąć, gdyż wytłumaczył mi to kolega elektryk i jest to dziecinnie proste, ale jak ta przelotka mniej więcej wygląda i jak ją zainstalować?? bo domyślam się że chodzi o separator??
 
 
     
 marnowak 


Informacje
LPG: Nie
Imię: Marcin
Dołączył: 30 Maj 2013
Posty: 1
Skąd: Grupa
Wysłany: 30 Maj 2013, 14:20   
   Moje auto: Opel Corsa D


Pogorszysz sobie odbiór radia najprawdopodobniej.

Corsa D ma w podstawce anteny dodatkowy wzmacniacz. Zasilany jest on bezpośrednio przez gniazdo antenowe radia.
Jeśli radio, które chcesz wmontować ma opcję zasilania anteny to nie ma problemu. W przeciwnym razie możesz nie złapać nim żadnej stacji.
Ja kupiłem Corsę D z 2007 roku i jakiś cwaniak podmienił radio na nieoryginalne. Od początku nie łapało mi stacji. Okazało się właśnie, że nie zasila wzmacniacza w antenie.
Ponoć są na to jakieś myki z separatorami, ale nie próbowałem.
 
 
     
 Paweu 


Informacje
zachodniopomorskie

LPG: Tak
Imię: Paweł
Wiek: 34
Dołączył: 12 Kwi 2012
Posty: 43
Skąd: Koszalin
Wysłany: 2 Czerwiec 2013, 11:20   
   Moje auto: Honda Stream, Opel Corsa B


nie ma wielkiej filozofii z podłaczeniem, plus, minus, głośniki i działa. co do anteny to zależy od wersji. Nie ma tam wzmacniacza tylko jedna antena dla radia i GSM albo tylko dla radia. Najłatwiej to sprawdzić odpinając podsufitkę z tyłu w okolicy anteny, jak idą 2 kable od niej to masz radio+GSM jak jeden to tylko radio.
 
 
     
.::Pani Reklama::.

pisz smiało! reklama@klubcorsa.pl

Dołaczył : Dawno Temu
Posty : 5000
Skad : Z bazy danych





Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  



   Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

   Projekt wykonany przez Kaszubski, dla klubcorsa.pl- wszelkie prawa zastrzeżone.
   Kopiowanie postanowień graficznych i elementów ze strony bez zgody administracji- zabronione.
   Partner: Forum Samochodowe