AUX
Autor Wiadomość
 Matrixx 



Informacje
wielkopolskie

LPG: Nie
Imię: Mateusz
Dołączył: 22 Sie 2016
Posty: 2
Skąd: Kalisz
Wysłany: 22 Sierpień 2016, 21:08   AUX
   Moje auto: Corsa D 1,2 16v


Witam :)

Jakieś dwa tyg temu sprowadziłem Corse d z Niemiec,jestem póki co bardzo zadowolony,jedynie mam problem z gniazdem aux.Znalazłem je obok lewarka zmiany biegów,Nie wiem czy był montowany fabrycznie,czy też nie,ale po podłaczeniu telefonu do aux radio nie reaguje,puszczam muzykę z telefonu ale nic nie słychać
Proszę o pomoc :)


Pozdrawiam :)
 
     
 heyhur 


Informacje
slaskie

LPG: Nie
Imię: Michał
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 15 Mar 2015
Posty: 204
Skąd: Tychy
Wysłany: 31 Sierpień 2016, 11:22   
   Moje auto: Corsa D 1.2


Pytałem kiedyś kolegi na temat montażu AUX w swoim bo nie mam. Powiedział mi, że jeżeli radio nie ma wyjścia, to można zrobić ale zastępując radio albo cd, to sprawdź czy na którymś z nich masz oddźwięk i czy na radio jest opcja AUX, bo sam z siebie nie wykryje jak nie przełączysz.
 
     
 Mymciak 
Ratownik Medyczny


Informacje
slaskie

LPG: Nie
Imię: Szymon
Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 30 Maj 2016
Posty: 150
Skąd: Rybnik/Gliwice
Wysłany: 31 Sierpień 2016, 13:34   
   Moje auto: CD 1.4 101ps


W mojej corsie mam radio cd30 mp3 i aux dziala, a zamontowany jest w ten sposób http://i.ebayimg.com/00/s...LlVBGfR/$_1.JPG
 
     
 Matrixx 



Informacje
wielkopolskie

LPG: Nie
Imię: Mateusz
Dołączył: 22 Sie 2016
Posty: 2
Skąd: Kalisz
Wysłany: 1 Wrzesień 2016, 19:31   
   Moje auto: Corsa D 1,2 16v


W mojej Corsie jest identycznie,i radio nie reaguje na telefon,Być może muszę zastąpić radio tym AUX,tylko są do tego jakieś transmitery czy coś takiego ? ;) Jestem kompletnie zielony w tym temacie xD ,na radiu nie mam opcji aux
 
     
 Mymciak 
Ratownik Medyczny


Informacje
slaskie

LPG: Nie
Imię: Szymon
Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 30 Maj 2016
Posty: 150
Skąd: Rybnik/Gliwice
Wysłany: 1 Wrzesień 2016, 19:51   
   Moje auto: CD 1.4 101ps


A jaki masz model radia?
I nie reaguje na żadnym trybie?

No transmitery są, ale jak masz to wejście to nie tylko do ozdoby nie? :p
 
     
 Satyricon666 


Informacje
lodzkie

LPG: Nie
Imię: Paweł
Wiek: 35
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 1
Skąd: Łódź
Wysłany: 5 Grudzień 2016, 16:42   
   Moje auto: Corsa D 1.3


Witam. Podepnę się pod temat, żeby nowego nie tworzyć. Moja Corsa ma CD60, gniazdo AUX przy skrzyni biegów...no i właśnie, podłączyłem odtwarzacz poprzez przejściówkę usb->jack, ale niestety muzyka nie leci z głośników, a z odtwarzacza. Pendrive też nie hula. Co mogę zrobić żeby to normalnie działało?

takim kabelkiem próbowałem podłączyć http://allegro.pl/ap6-kab...6621570337.html być może złym, jeśli tak to może któryś z tych z linków poniżej zadziała? Proszę o podpowiedzi.

http://allegro.pl/kabel-a...6604751701.html

http://allegro.pl/ak287-p...6426661370.html
 
     
 kibiczuzla89 


Informacje
kujawsko pomorskie

LPG: Nie
Imię: maciej
Dołączył: 22 Gru 2016
Posty: 18
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 22 Grudzień 2016, 14:16   
   Moje auto: Opel corsa d 2010 111 1.3 75kw


Witam, od niedawna jestem posiadaczem corsy d 2010 111 edition. Mam w samochodzie radio CD 30 MP3.
Nad skrzynią biegów mam umiejscowione wejście AUX i jest zamontowany w sposób jaki na zdjęciu pokazuje "Mymciak" . Niestety podczas podłączenia Jack - Jack w telefonie działa odtwarzacz ale z głośników dalej leci muzyka z radia czy z płyty. Nie wiem czy nie trzeba czegoś nacisnąć w radiu jakiś settings czy innych ustawień ? Kabel na pewno działa.

pozdrawiam
 
     
 exadith 



Informacje
slaskie

LPG: Nie
Imię: Grzegorz
Wiek: 30
Dołączył: 08 Kwi 2014
Posty: 8
Skąd: Katowice
Wysłany: 12 Styczeń 2017, 06:51   
   Moje auto: Opel Corsa D 1.2 16V 2008


Satyricon666 napisał/a:
Witam. Podepnę się pod temat, żeby nowego nie tworzyć. Moja Corsa ma CD60, gniazdo AUX przy skrzyni biegów...no i właśnie, podłączyłem odtwarzacz poprzez przejściówkę usb->jack, ale niestety muzyka nie leci z głośników, a z odtwarzacza. Pendrive też nie hula. Co mogę zrobić żeby to normalnie działało?

takim kabelkiem próbowałem podłączyć http://allegro.pl/ap6-kab...6621570337.html być może złym, jeśli tak to może któryś z tych z linków poniżej zadziała? Proszę o podpowiedzi.

http://allegro.pl/kabel-a...6604751701.html

http://allegro.pl/ak287-p...6426661370.html



Z takim kabelkiem nie będzie działać, gdyż pendrive potrzebuje zasilania, a z gniazda AUX przepływa tylko sygnał dźwiękowy. Spróbuj wgrać muzykę np na telefon lub odtwarzacz MP3 i podpiąć kablem typu JACK-JACK ( 3,5 )


kibiczuzla89 napisał/a:
Witam, od niedawna jestem posiadaczem corsy d 2010 111 edition. Mam w samochodzie radio CD 30 MP3.
Nad skrzynią biegów mam umiejscowione wejście AUX i jest zamontowany w sposób jaki na zdjęciu pokazuje "Mymciak" . Niestety podczas podłączenia Jack - Jack w telefonie działa odtwarzacz ale z głośników dalej leci muzyka z radia czy z płyty. Nie wiem czy nie trzeba czegoś nacisnąć w radiu jakiś settings czy innych ustawień ? Kabel na pewno działa.

pozdrawiam


Wciskając guzik na radiu FM/AM powinno przełączyć się na tryb AUX na wyświetlaczu. Jeżeli przeskakuje tylko po stacjach radiowych to oznacza, że źródło AUX nie jest aktywne i najprawdopodobniej trzeba będzie je aktywować TECH 2
 
 
     
.::Pani Reklama::.

pisz smiało! reklama@klubcorsa.pl

Dołaczył : Dawno Temu
Posty : 5000
Skad : Z bazy danych





Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  



lawety samochodowe www.leasing-samochodow.net
   Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group Sitemap

   Projekt wykonany przez Kaszubski, dla klubcorsa.pl- wszelkie prawa zastrzeżone.
   Kopiowanie postanowień graficznych i elementów ze strony bez zgody administracji- zabronione.