LPG: Nie
Imię: Grzegorz
Wysłany: 13 Październik 2013, 15:11 Zakup Opla COMBO (C) lub ASTRY (G) Moje auto: Opel Astra F 1,7 TDS
Witam obecnie jeżdżę Astrą I (F) z silnikiem 1,7 TDS (isuzu) uważam ten silnik za niezniszczalny, ja osobiście jeżdżę nim lekko ponad 2 lata, a w rodzinie wcześniej jeździł nim mój ojciec. Ogólnie auto w rodzinie mamy 7 lat, blacharka w Astrach I (F) temat w miarę znany, prócz tego drobne problemy z linką sprzęgła ale wada u producenta linki - tandetna taniocha - w końcu kupiło się porządnie droższą i się trzyma, jedyną poważną awarią była awaria alternatora, po prostu - chyba - ze starości się posypał...
Wracając do tematu... Zamierzam kupić coś nowszego, z silnikiem 1,7 DTI ISUZOWSKIM najlepiej w ocynku, co by szybko rdza nie zaczęła atakować, albo w ogóle ; z klimatyzacją - nie koniecznie w klima troniku ; z szybami elektrycznie obsługiwanymi - minimum 2 z przodu ; najlepiej aby miał hak holowniczy ; minimum kombi lub kombi van, jak COMBO to w wersji TOUR - 2przednie drzwi i 2 tylne odsuwane + klapa bądź drzwi do bagażnika.
Imię: Krzysztof Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 29 Skąd: Piekary Śląskie
Wysłany: 13 Październik 2013, 21:38
Moje auto: Opel Combo
Witam
Ja nabyłem jakiś czas temu combo c tour 1,3 cdti silnik fiatowski.
Ogólnie auto traktowane jako rodzinne powiem szczerze bardzo pakowne i mnóstwo miejsca dla pasażerów z tyłu. Nie jest to demon prędkości ,ale jest żwawy i daje rady w mieście jak i na trasie.
Wady- lakier lubi odlatywać z progów ogólnie nie popisali się chłopaki z jakością lakieru.
Czujniki ABS lubią szaleć.
Jednakże jestem zadowolony :gutt2:
Wiadomo ,że nie są to już nowe auta i mają czasem swoje kaprysy
LPG: Nie
Imię: Damian Pomógł: 27 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Mar 2009 Posty: 870 Skąd: Pszczyna
Wysłany: 14 Październik 2013, 07:17
Moje auto: Corsa Razy Dwa X12SZ i X12SZna Stożku z LPG
Ja co do żywotności i Urzytkowania Samego Combo nie powiem wiele ale Miałem Okazje przejechać 1400 kilometrów Combosem z y17dt pod maską i powiem tak Jedzie się dobrze Przyspieszenia wystarcza nie jest to szatan ale Jak się człowiek zapomni to zdąrzy i uciec wyprzedzenie Autobusu da rade a prędkość przelotowa To którym Ja Jechałem 140 szło maks ale z mi wiadomych skrzynia biegów się rozsypywała wiec nie próbowaliśmy czy pokaże wiecej.
Spalanie było na trasie przy autostradowych predkościach 6.5 - 7 L/100 wiec przyjemne
Co do usterek to rdzewieć nie chcą tak ochoczo jak Astra F czy Corsa B ale pewnie bez dobrej Konserwacji i tak je szlak trafi. Potem z Usterek ( które mi znane) Stacyjki się zacinają i EPSy psują a No i jak się ma pecha to wypalają się wkładki żarówek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum