Przesunięty przez: Kaszubski
15 Lipiec 2016, 15:59
[ Corsa B] Skrzynia basowa
Autor Wiadomość
 wojtas_7 


Informacje
podkarpackie

Wiek: 35
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 229
Skąd: Sanok
Wysłany: 18 Grudzień 2012, 12:28   [ Corsa B] Skrzynia basowa

Witam
Jaką byście polecali skrzynie basową do 100zł wyłącznie.Chciałbym ją podpiąć pod samo radio JVC 4x52W.
Może podalibyście jakiś link z allegro lub coś takiego.Tylko nowe mnie interesują
Ostatnio zmieniony przez Kaszubski 20 Marzec 2016, 22:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 dudu 
elektronika/audio pokrewne


Informacje
Imię: Łukasz
Pomógł: 29 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 943
Skąd: Pleszew
Wysłany: 20 Grudzień 2012, 21:46   
   Moje auto: Citroen C3 1.4 HDI


bez wzmacniacza zapomnij o skrzyni w bagażniku.
A jak znajdziesz jakąś o mocy 50W, to ci to nawet nie zagra.
Skrzynie aktywne są z reguły nędzne- chyba, że zrobione na dobrym wzmacniaczu i konkretnym głośniku
do 100 zł to kupisz jako taki głośnik, a co dopiero wzmacniacz, skrzynia, przewody...
Normalnie grające głośniki (nowe) zaczynają się od ceny 200 zł w góre.
Gotowe konstrukcje od 300 zł w góre.
Ale jak mam coś zaproponować to np. intertechnik, Phase linear, uDimension, Crunch, stx, itd
 
 
     
 wojtas_7 


Informacje
podkarpackie

Wiek: 35
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 229
Skąd: Sanok
Wysłany: 22 Grudzień 2012, 09:49   

Ja nie potrzebuje super głębokiego basu tylko takiego lekkiego.Nie musi walić tylko spokojnie aby lekki basik był
 
 
     
 dudu 
elektronika/audio pokrewne


Informacje
Imię: Łukasz
Pomógł: 29 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 943
Skąd: Pleszew
Wysłany: 22 Grudzień 2012, 14:15   
   Moje auto: Citroen C3 1.4 HDI


właśnie o takich parametrach głośniki miałem na myśli.
Tobie wystarczy tak 80-100 W RMS mocy. Piecyk kupisz za 50-60 zł używany.
Skrzynie juz będzie gorzej znaleźć w podobnej cenie.
Jest jeszcze jedna możliwość - ale to robisz na własną rękę (zrobiłem to kiedyś na prośbę kolegi do jego megane).
2x głośniki samochodowe 165mm o mocy ok 40-50 Watt włożyłem w obudowę 15L, zamkniętą (były problemy ze strojeniem portu BR). Zrezygnował z tylnych głośników i podłączył tylko tą skrzynkę. Grać to grało, ale szału nie było.
 
 
     
 wojtas_7 


Informacje
podkarpackie

Wiek: 35
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 229
Skąd: Sanok
Wysłany: 3 Styczeń 2013, 19:14   

Znalazłem coś takiego manta wydaje się że mi wystarczy.
I cos takiego
kable
Co o tym myślicie?
Nie potrzebuje żadnego super basu i profesjonalnego okablowania
 
 
     
 dudu 
elektronika/audio pokrewne


Informacje
Imię: Łukasz
Pomógł: 29 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 943
Skąd: Pleszew
Wysłany: 6 Styczeń 2013, 18:49   
   Moje auto: Citroen C3 1.4 HDI


szału nie ma. sama marka mówi sama za siebie.
Nikt chociaż troche obeznany w temacie audio nie poleci ci tego "czegoś".
Prosto z mostu powiem:
albo wydasz min. 300-400 zł za dobry sprzęt z niższej półki, albo kup za 100 zł jakieś badziewie. Obecnie na rynku polskim jak i w sklepach, tak i w internecie 80% sprzętu audio to badziewia mające tylko zarabiać na siebie.
W tak niskiej cenie nic nie kupisz rozsądnego, więc ja pasuje.......
kupuj co chcesz, wydaj kase i ciesz się dudnieniem....
swoją drogą, dobre kable sygnałowe kosztują tyle, co ta skrzyneczka.....
 
 
     
 wojtas_7 


Informacje
podkarpackie

Wiek: 35
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 229
Skąd: Sanok
Wysłany: 11 Styczeń 2013, 09:44   

nie mam kasy zbytnio więc kupiłem to ale ok nie o to chodzi teraz.Jak to teraz podłączyć?Chodzi mi o to aby wzmacniacz wyłanczał się jak wyłanczam radio. Słyszałem że jest jakiś kabel remote ale gdzie on jest.Posiadam radio JVC KD-R401.
 
 
     
 Kadzio 


Informacje
pomorskie

Wiek: 29
Dołączył: 07 Maj 2012
Posty: 26
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 11 Styczeń 2013, 12:38   

Musisz między skrzynią a radiem przeciągnąć dodatkowy cienki kabelek łączysz go między rem a wyjściem radia do wysuwania anteny (po włączeniu radia w jednym kabelku będzie się pojawiało 12V)
 
 
     
 wojtas_7 


Informacje
podkarpackie

Wiek: 35
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 229
Skąd: Sanok
Wysłany: 11 Styczeń 2013, 12:41   

Bo mam czincze - czincze i jest własnie przymocowany do niego cieniutki kabelek.To ten?
I podłaczyć go tam gdzie jest antena??
 
 
     
 Kadzio 


Informacje
pomorskie

Wiek: 29
Dołączył: 07 Maj 2012
Posty: 26
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 12 Styczeń 2013, 12:26   

http://www.profet.pl/images/tuba1.jpg

Musisz w radiu znaleźć kabelek z oznaczeniem REM (lub antena +12 itp) w twoim radiu na 90% koloru niebieskiego i połączyć go z wzmacniaczem (oznaczenie rem)
Masę dajesz do karoserii, + najlepiej ciągnąć bezpośrednio do akumulatora z bezpiecznikiem przy aku
 
 
     
 wojtas_7 


Informacje
podkarpackie

Wiek: 35
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 229
Skąd: Sanok
Wysłany: 12 Styczeń 2013, 16:47   

Ok jutro poszukam co i jak.A jeszcze mam jedną sprawę bo chodzi mi o to aby po wyłączeniu zapłonu a kablu + który bedzię szedł od aku do wzmacniacza nie było prądu bo niby po co.Można go jakoś będzie wyłanczać?Może jakiś wyłącznik?
 
 
     
 dudu 
elektronika/audio pokrewne


Informacje
Imię: Łukasz
Pomógł: 29 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 943
Skąd: Pleszew
Wysłany: 14 Styczeń 2013, 22:22   
   Moje auto: Citroen C3 1.4 HDI


od tego masz właśnie trzeci kabel REMOTE.
Gdy na niego nie podasz plusa, to przekaźnik we wzmacniaczu nie zadziała i nie włączy wzmacniacza. Co za tym idzie nie będzie pobierał żadnego prądu.
Dodatkowy łącznik nie jest potrzebny.
 
 
     
 wojtas_7 


Informacje
podkarpackie

Wiek: 35
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 229
Skąd: Sanok
Wysłany: 15 Styczeń 2013, 20:39   

dudu napisał/a:
od tego masz właśnie trzeci kabel REMOTE.
Gdy na niego nie podasz plusa, to przekaźnik we wzmacniaczu nie zadziała i nie włączy wzmacniacza. Co za tym idzie nie będzie pobierał żadnego prądu.
Dodatkowy łącznik nie jest potrzebny.

Dzieki bo miałem kiedyś sprzęt Sony i musiał być taki wyłącznik/włącznik wzmacniacza bo coś było nie tak z nim
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Forum Opel Corsa - Fan Klub
» Techniczny » Car Audio » Corsa B » [ Corsa B] Skrzynia basowa
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  



   Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group Sitemap

   Projekt wykonany przez Kaszubski, dla klubcorsa.pl- wszelkie prawa zastrzeżone.
   Kopiowanie postanowień graficznych i elementów ze strony bez zgody administracji- zabronione.