Przesunięty przez: Kaszubski
15 Lipiec 2016, 14:59
[ Corsa B] Pionnier DEH 2320UB Problem
Autor Wiadomość
 Banerx 
Zasłużeni
VW Gruppe



Informacje
malopolskie

LPG: Tak
Imię: Piotr
Wiek: 30
Dołączył: 19 Lip 2010
Posty: 177
Skąd: Kraków
Wysłany: 31 Październik 2011, 21:39   [ Corsa B] Pionnier DEH 2320UB Problem
   Moje auto: Fabia I


Witajcie
Słuchajcie posiadam radyjko jak w temacie i mam z nim problem mianowicie chciałbym je zainstalować na stałe moje autko Corsa B 1.4 16V 90KM z klimą i wszystko niby w porządku jest a nie do końca gdyż radia nie mogę wcisnąć do końca żeby nie wyskakiwało. To jest pierwszy problem, natomiast drugi problem jest takowy podłączam przejściówką antenę bo wcześniej miałem CAR 300 i tam sobie śmigało pięknie łapało stację, ale po podpięciu Pionka z przejściówką do anteny. Radio nie łapie stacji a jak łapie to jakość jest tak mizerna że szok jakieś pomysły. Jak te problemy rozwiązać?
Ostatnio zmieniony przez Kaszubski 20 Marzec 2016, 22:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 Zyzio 
Zasłużeni
LukBud ajm jór fader


Informacje
slaskie

LPG: Tak
Imię: Krzysiek
Pomógł: 12 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 431
Skąd: Mikołów
Wysłany: 31 Październik 2011, 21:49   
   Moje auto: VW Golf 4


Banerex co do pierwszego problemu miałem podobnie....nie mam klimy jak Ty ale radio ( również pionek) nie chciał wskoczyć, najpierw włożyłem łapkę w kieszeń gdzie miało wejść radio odgarnąłem co było możliwe najbardziej do ściany grodziowej i wkładając radio użyłem "więcej siły" bo jednak dalej było ciasno.Wiem że to może dziwnie zabrzmi ale wkładaj radio bez panela (pewnie tak robiłeś) mi się udało pchając równocześnie po narożach od radia.Może poproś kogoś kto Ci to włoży albo podjechać do jakiegoś sklepu gdzie zakładają car audio i poprosić o pomoc.
Do drugiego problemu nie pomogę bo radia nie słucham.
 
 
     
 Banerx 
Zasłużeni
VW Gruppe



Informacje
malopolskie

LPG: Tak
Imię: Piotr
Wiek: 30
Dołączył: 19 Lip 2010
Posty: 177
Skąd: Kraków
Wysłany: 31 Październik 2011, 21:58   
   Moje auto: Fabia I


Zyzio dzięki będę próbował :)
 
 
     
 pokemon 
E16SE



Informacje
LPG: Nie
Klub: Astra Club
Pomógł: 4 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Sie 2011
Posty: 169
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2 Listopad 2011, 00:04   

Banerx,

Widzę że też masz Pioneera radyjko choć ja posiadam model DEH-2900MP (Ty masz lepszy xD ) i nie posiadam Corsy z klimatyzacją (zazdroszczę) ale sam nie dawno miałem podobny problem jak Ty ale go rozwiązałem i teraz wygląda to tak jak na zdjęciach niżej. Otóż gdy wymieniałem diody w panelu środkowym miałem go wymontowanego przez co miałem wyśmienity dostęp do radia i kostki iso i mogłem ją starannie schować choć tam naprawdę jest tyle miejsca ile w naszym silniku czyli mniej niż zero. Jednakże u mnie głównym problem to była kieszeń montażowa radia. Musiałem ją odpowiednio powyginać i poukładać aby weszła cała, następnie omawiania kostka iso powędrowała w bok i radyjko się całe schowało a efekt prezentuję niżej na zdjęciach. Aha co do drugiego problemu to może przejściówka nie poprawnie współgra z radiem stąd źle zbiera fale. Sam mam taką przejściówkę za 1,50zł i efekt nie jest powalający ale falę zbiera. Akurat w Twoim radyjku w zestawie powinna być dodawana gratis przejściówka ale pewnie kupiłeś samo radio stąd brak dodatków :piwko:.

 
 
     
 Banerx 
Zasłużeni
VW Gruppe



Informacje
malopolskie

LPG: Tak
Imię: Piotr
Wiek: 30
Dołączył: 19 Lip 2010
Posty: 177
Skąd: Kraków
Wysłany: 2 Listopad 2011, 11:02   
   Moje auto: Fabia I


Pokemon no właśnie u mnie jest jakaś rura i ona mi trochu wadzi ale spoko narazie gramy z mp3 :) więc tego nie potrzebuje na wiosnę będę musiał i tak ją rozebrać i naprawić nawiew więc wtedy zamontuje na stałe
 
 
     
 dudu 
elektronika/audio pokrewne


Informacje
Imię: Łukasz
Pomógł: 29 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 943
Skąd: Pleszew
Wysłany: 2 Listopad 2011, 16:57   
   Moje auto: Citroen C3 1.4 HDI


co do słabej jakości fal radiowych:
-albo adapter jest wadliwy i nie zwiera wszystkich styków (rozumiem, że mowa o takim adapterze:

-albo nie masz podłączonego przewodu zasilania wzmacniacza radiowego do pinu 5 w kostce ISO
(podpowiadam pin 5 to wtyk w kostce ISO, gdzie pojawia się napięcie dopiero po włączeniu radia - stosuje się je również do wzbudzania wzmacniacza)
-albo to poprostu wada radia. Akurat pionner nie jest czołowym znawcą w jakości odbierania fal radiowych.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Forum Opel Corsa - Fan Klub
» Techniczny » Car Audio » Corsa B » [ Corsa B] Pionnier DEH 2320UB Problem
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  



   Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group Sitemap

   Projekt wykonany przez Kaszubski, dla klubcorsa.pl- wszelkie prawa zastrzeżone.
   Kopiowanie postanowień graficznych i elementów ze strony bez zgody administracji- zabronione.