Przesunięty przez: Kaszubski
15 Lipiec 2016, 15:00
[ Corsa D] Głośniki- Corsa D
Autor Wiadomość
 dudu 
elektronika/audio pokrewne


Informacje
Imię: Łukasz
Pomógł: 29 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 943
Skąd: Pleszew
Wysłany: 8 Lipiec 2008, 22:45   
   Moje auto: Citroen C3 1.4 HDI


Kolego jak wrzucisz głośniki pionka 80 wat w rms'ie to ci będą słabo grały, chyba, że dasz wzmaka min 80 watt rms na kanał.
A co do firmy to zgadzam się z spidan, JBL jest naprawde dobry.

Aha jak kupisz dobre głośniki nowe, to pamiętaj, że trzeba ja najpierw wygrzać, tzn że nie dawaj od razu na nie pełnej mocy, tylko słuchaj muzy tak delikatnie, nie za głośno. Naj pierw wyda ci się że grają beznadziejnie, ale powoli z biegiem czasu jakość dźwięku będzie się zwiększała. Niech pograją tak ok. 10-30 godzin na spokojnie, dopiero później dawaj im czadu.
 
 
     
 akitainu
[Usunięty]

Informacje
Wysłany: 9 Lipiec 2008, 15:47   

Dzieki koledzy bede mial na uwadze...pozdro ;-)
 
     
 lukasi525
[Usunięty]

Informacje
Wysłany: 9 Lipiec 2008, 19:43   

dudu miales kiedys pioneery a to z tym grzaniem to 1 slysze ps. a radio tez trzeba wygrzac
 
     
 dudu 
elektronika/audio pokrewne


Informacje
Imię: Łukasz
Pomógł: 29 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 943
Skąd: Pleszew
Wysłany: 9 Lipiec 2008, 22:07   
   Moje auto: Citroen C3 1.4 HDI


Jeśli chodzi o wygrzewanie głośników to zdania są podzielone.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic271477.html
http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=12709 - tu możesz sobie co nieco o tym poczytać.

A co do Pioneera to nie mam ich. Ja w swoim samochodzie mam w przodzie serie a tył jakieś z bazaru( już były gdy kupiłem). A w bagażniku wzmak i skrzynia na glośniku Aletn czy Elten 200 watt chwilowej( wszystko własnej roboty).

Wiadomo sprawdzone marki są naprawdę dobre, ale i drogie. Ale wiadomo- czasem można za grosze kupić jakieś badziewie, które równają się z drogimi markami audio.

A co do radia to wygrzewać nie musisz( jak i głośniki i wzmaki), ale przez pewien czas nie dawaj im popalić. Słuchaj ale nigdy na fula. Tak delikatnie.

Ja osobiście polecam JBL, Magnat, a dopiero Pionner, ale moja kieszeń nie pozwala na posiadanie sprzętu tych marek. Nie polecam Sony, chyba że głośniki czy kolumny.
 
 
     
 dudu 
elektronika/audio pokrewne


Informacje
Imię: Łukasz
Pomógł: 29 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 943
Skąd: Pleszew
Wysłany: 9 Lipiec 2008, 22:31   
   Moje auto: Citroen C3 1.4 HDI


Proszę bardzo specjalnie dla ciebie artykuł o tym. zapraszam

http://www.klubcorsa.pl/viewtopic.php?t=311
 
 
     
 Adasko87 


Informacje
Wiek: 32
Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 14
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 14 Lipiec 2010, 14:04   
   Moje auto: Fiat Bravo 1.9 M-Jet 09r 170KM


Kolego propouje Ci znaleść na np. allegro tylne boczki z otworami na głośniki... i tak będzie prościej i estetyczniej:)
 
 
     
 dudu 
elektronika/audio pokrewne


Informacje
Imię: Łukasz
Pomógł: 29 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 943
Skąd: Pleszew
Wysłany: 16 Lipiec 2010, 18:34   
   Moje auto: Citroen C3 1.4 HDI


2 lata sie kolego spóźniłeś z odpowiedzią!!! Zobacz na date ost postu
 
 
     
 xxyy777e 



Informacje
mazowieckie

LPG: Nie
Imię: m
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 350
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18 Wrzesień 2010, 00:22   
   Moje auto: Nissan Juke 1.5 dCi & Fiesta MK7


Lepiej późno niż wcale :)
 
 
     
 lukas430000 



Informacje
LPG: Nie
Wiek: 38
Dołączył: 30 Mar 2010
Posty: 26
Skąd: torun
Wysłany: 17 Październik 2010, 18:55   

Gwoli scislosci to nie wszystkie corsy maja tylne glosniki ja mam SXI/Sport (czy jak tam sie w polsce nazywa) i mam tylne. To chyba zalezy od wersji wyposazenia. Wiem ze corsa d van niema glosnikow tylnych. Mysle ze jesli sie zdejmie boczki i poszuka to moze sa juz kable a wtedy tylko alledrogoi kupic uzywane boczki z miejscem na glosniki.Tak chyba najtaniej i najlatwiej. Dla mnie opcja z polka tez odpada bo nie trzeba pokazywac kazdemu co sie ma w aucie ale mozna dyskretnie ukyc w miejscu oryginalnych glosnikow. Lae to juz wedle wlasnych potrzeb.

Pozdro ze Szkocji
 
 
     
 paddy 



Informacje
Pomógł: 1 raz
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2010
Posty: 84
Skąd: leszzno
Wysłany: 18 Kwiecień 2011, 22:14   
   Moje auto: SXI


http://klubcorsa.pl/forum...-bez-vt5372.htm

może tu ktoś odp.
 
 
     
 Sato1234 


Informacje
pomorskie

LPG: Nie
Imię: Michał
Dołączył: 15 Kwi 2013
Posty: 1
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 15 Kwiecień 2013, 22:23   
   Moje auto: Corsa D


Witam, z racji że nie chce zakładać nowego tematu i był on w " Najczęściej zadawane pytania Opel Corsa D" to podpytam tutaj.

- Jakie są głośniki na przodzie 13 czy 16 (3d)?
- Czy ktoś już kombinował z przeciąganiem kabla do zasilenia wzmacniacza, dokładniej chodzi mi jak/którędy go przeciągnąć?
- Czy do tego ori radia CD 30 można podłączyć wzmacniacze/cinche?
- Jeżeli chciałbym wymienić radyjko to gdzie zakupie jakiś adapter aby podłączyć inne radio?

Pozdrawiam .
 
 
     
 sysu155 


Informacje
malopolskie

LPG: Nie
Imię: Krzysztof
Wiek: 27
Dołączył: 19 Maj 2013
Posty: 7
Skąd: Tarnów
Wysłany: 21 Maj 2013, 22:44   
   Moje auto: Corsa D 1.3 cdti


Jeśli chcesz wylansować corse polecam pioneer AVIC jakiś model tylko że 2din i do tego kieszonke i corsa gra nawiguje i zabawia :) ) Na allegro za 800 złapiesz coś ciekawego :) masz tu filmik: "http://www.youtube.com/watch?v=0he8vQM7jFw" są modele bez paneli z przyciskami :) Polecam :P
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu Strona 2 z 2 
Forum Opel Corsa - Fan Klub
» Techniczny » Car Audio » Corsa D » [ Corsa D] Głośniki- Corsa D
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  



   Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group Sitemap

   Projekt wykonany przez Kaszubski, dla klubcorsa.pl- wszelkie prawa zastrzeżone.
   Kopiowanie postanowień graficznych i elementów ze strony bez zgody administracji- zabronione.