Przesunięty przez: Kaszubski
10 Lipiec 2016, 18:15
Temperatura na wyświetlaczu, klima
Autor Wiadomość
 Skubik
[Usunięty]

Informacje
Wysłany: 20 Maj 2009, 14:05   Temperatura na wyświetlaczu, klima

Witam.

Opis sytuacji: jadę sobie, klima włączona, wszystko działa i śmiga. Podjeżdżam pod sklep, wyłączam samochód, wracam za 15 minut, włączam. Na wyświetlaczu nie ma temperatury tylko "- -", włączam silnik. Klima nie chłodzi...

WTF? Jadę do serwisu klim... podpinają, sprawdzają, wszystko jest. Zrobili mi ponowne napełnienie klimy. Klima zaczyna chłodzić, ale na wyświetlaczu nadal nie pokazuje się temperatura zewnętrzna, tylko to "- -".

Miał ktoś coś takiego? Jakiś czujnik? Czemu od tego przestała działać klima? Boje się, że przy walniętym czujniku zewnętrznym klima będzie szybciej się zużywać.
 
     
 Finos
[Usunięty]

Informacje
Wysłany: 20 Maj 2009, 15:13   

W Corsie B taka sytuacja wiże sie z uszkodzonym czujnikiem temperatury zewnętrznej. Zapewne dlatego rownież wystepuje problem z klimą. Poszukaj tematów związnych z czujnikiem w Corsie B - bo to to samo, a temat był juz poruszany.
 
     
 Fahoo 
Master of diagrams



Informacje
Pomógł: 7 razy
Wiek: 37
Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 246
Skąd: Białystok
Wysłany: 27 Maj 2009, 17:57   

poszedł czujnik
mozna dobrac sam element -sensor w sklepie elektronicznym za 5zł a nie za pare stów
 
 
     
 dudu 
elektronika/audio pokrewne


Informacje
Imię: Łukasz
Pomógł: 29 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 943
Skąd: Pleszew
Wysłany: 27 Maj 2009, 22:30   
   Moje auto: Citroen C3 1.4 HDI


Fahoo napisał/a:
mozna dobrac sam element -sensor w sklepie elektronicznym za 5zł


tu dokładne informacje.
http://www.klubcorsa.pl/t...light=termistor
 
 
     
 Skubik
[Usunięty]

Informacje
Wysłany: 21 Czerwiec 2009, 15:48   

No i jajo... wreszcie miałem chwilę czasu, żeby posiedzieć przy samochodzie. Dobrałem się do tego czujnika, zakupiłem nowy siemensowski i serwisie opla za 45 zł, wypiąłem stary, podpiąłem nowy i.... to samo. Na wyświetlaczu --.- :(
Od dłuższego czasu na wyświetlaczu nie było już zmieniających się temperatur na minusie, przeważnie -40,0 C. Ciągle te kreski...

Pewnie jakieś zwarcie w kablach czy coś, ale do tego muszę już ściągnąć przedni zderzak, bo się do nich nie dobiorę.
 
     
 Finos
[Usunięty]

Informacje
Wysłany: 21 Czerwiec 2009, 15:59   

A może masz usterkę w wyświetlaczu? Poszukaj sobie na forum informacji jak naprawić TID-a. (będzie opis dla CB ale to to samo co CC)
 
     
 Skubik
[Usunięty]

Informacje
Wysłany: 22 Czerwiec 2009, 23:28   

No nie wiem, czytałem już o tym sporo i za dużo różnych opinii. Sprawdzę na razie kable, jak nie to będę tida rozbierać.
 
     
.::Pani Reklama::.

pisz smiało! reklama@klubcorsa.pl

Dołaczył : Dawno Temu
Posty : 5000
Skad : Z bazy danych





Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  



   Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group Sitemap

   Projekt wykonany przez Kaszubski, dla klubcorsa.pl- wszelkie prawa zastrzeżone.
   Kopiowanie postanowień graficznych i elementów ze strony bez zgody administracji- zabronione.