Przesunięty przez: Kaszubski
15 Lipiec 2016, 15:07
Radio w Corsie D
Autor Wiadomość
 stan01
[Usunięty]

Informacje
Wysłany: 20 Marzec 2009, 09:43   Radio w Corsie D

Witam. Czy jest prawdą, że w Corsie D nie można podłączyć radia w taki sposób, żeby włączało się przy uruchamianiu silnika tzn. przy włączeniu zapłonu, a wyłączało po wyjęciu kluczyka ze stacyjki oraz żeby słuchać radia na postoju bez uruchomionego silnika. W serwisie powiedziano mi że są dwie opcje podłączenia radia. Pierwsza, to radia można słuchać tylko przy uruchomionym silniku. Druga to taka, że radio można włączyć i wyłączyć w każdej chwili, ale tylko włącznikiem zał/wył w radiu, z tym , że należy pamiętać po skończonej jeździe o wyjęciu panela przedniego z radio, ponieważ przy postoju dwu, trzydniowym pozostawienie panelu w radiu spowoduje rozładowanie akumulatora.
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
stan.
 
     
 dudu 
elektronika/audio pokrewne


Informacje
Imię: Łukasz
Pomógł: 29 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 943
Skąd: Pleszew
Wysłany: 20 Marzec 2009, 12:44   
   Moje auto: Citroen C3 1.4 HDI


pewnie, że można. Wystarczy tylko byś kabel załączający od radia podłączył pod stacyjkę ( jest tam taki styk, który wyłącza radio dopiero po wyciągnięciu kluczyka, lub dopiero po wyłączeniu zapłonu). A drugi koniec styku do plusa ( pod warunkiem, że druga strona styku nie prowadzi do masy).

Oczywiście radio musiałbyś sam włączyć, ale wyłączanie już odbywałoby się kluczykiem.

(niestety nie wiem który to dokładnie kabel)
 
 
     
 stan01
[Usunięty]

Informacje
Wysłany: 20 Marzec 2009, 21:03   Radio w Corsie D

Dzięki za podpowiedź. Sprawdzę i dam znać.
Pozdrawiam.
 
     
 golonawsh
[Usunięty]

Informacje
Wysłany: 16 Kwiecień 2009, 14:27   

Można tak napewno zrobić:) bo ja tak mam w swojej:) ale jak to jest zrobione to nie wiem:( Pozdro:) :)
 
     
 mauro 



Informacje
lodzkie

LPG: Nie
Pomógł: 3 razy
Wiek: 34
Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 356
Skąd: Łódź
Wysłany: 23 Lipiec 2009, 13:57   
   Moje auto: Bagażnik Flex Fix


Ja mam oryginalne radio i tak właśnie mi działa, jak wkładam kluczyk do stacyjki to włącza się radio (po warunkiem że zostawiłem włączone), a jak wyjmuje to się wyłącza i nie ma znaczenia czy silnik jest włączony czy nie, w oryginalnym radiu w ustawieniach masz taką opcję jak Insp i to jak włączysz to masz taką funkcjonalność, a w ASO to sami nie wiedzą :)
 
 
     
 PiratZKaraibów
[Usunięty]

Informacje
Wysłany: 11 Październik 2009, 22:06   

Na pewno się da! Ja mam tak, że się automatycznie włącza po odpaleniu, a gasi po wyjęciu kluczyka. Dodatkowo gdy chcę sobie posłuchać bez włożonego kluczyka, to wystarczy że nacisnę te pokrętło którym się je włącza i też gra :)
 
     
 perykles0124 


Informacje
mazowieckie

Wiek: 37
Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22 Marzec 2010, 08:51   

Da się na pewno ja w swojej corsie też tak mam. Po włączeniu silnika się włącza po wyjęciu się wyłącza. Również po wyjęciu jak radio się automatycznie wyłączy to można je włączyć przyciskiem Pozdrawiam. Jedź do jakiegoś magika od opli i nie będzie problemów podejrzewam że trzeba połączyć jakieś kabelki w kostce i nie będzie problemów zapytaj w ASO może dużo cię nie skasują.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Forum Opel Corsa - Fan Klub
» Techniczny » Car Audio » Corsa D » Radio w Corsie D
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  



Banex - import Grecja
   Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group Sitemap

   Projekt wykonany przez Kaszubski, dla klubcorsa.pl- wszelkie prawa zastrzeżone.
   Kopiowanie postanowień graficznych i elementów ze strony bez zgody administracji- zabronione.