LPG: Tak
Imię: Paweł
Wysłany: 14 Maj 2019, 19:37 Jak usunąć inspekcję serwisową Moje auto: 1,4 LPG
Witam
Jak wykasować inspekcję - zresetowałem okres użytkowania oleju do 100%, ale nadal wyskakuje komunikat o serwisie. Dodam, że pojawiła się po przejechaniu 30000 km.
LPG: Tak
Imię: Paweł
Wysłany: 15 Maj 2019, 09:21
Moje auto: 1,4 LPG
Witam
Dzięki - ale tak już próbowałem - oczywiście znikła inspekcja oleju. Kasuje się olej do 100 %. Ale inspekcja po 30000 tyś nadal wyświetla komunikat o zbliżającym się serwisie. ( po angielsku). Po polsku Awaria samochodu ...
LPG: Nie
Imię: sigi Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Wrz 2014 Posty: 518 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 15 Maj 2019, 13:43
Moje auto: Corsa E 1,4 75 KM
Ja co prawda w Corsie E nie kasowałem bo serwisuję w ASO ale w Corsie D,to guzik reset,hamulec i zapłon i tak długo trzymasz aż zgaśnie.Nie pamiętam czy drzwi od kierowcy, muszą być otwarte.Ważna kolejność,reset/trzymasz wciśnięty/ hamulec /trzymasz wciśnięty i w tym stanie zapłon i czekasz aż zniknie.
Dwie prośby:
1. Czy może ktoś opisać proces kasowanie inspekcji olejowej? Jak to jest z tym pedałem hamulca, trzeba wciskać czy nie? Instrukcja wskazuje tylko na naciśniecie tylko set/clr, a na elektrodzie piszą o wciśnięciu hamulca. Może to jest podyktowane wersją wyświetlacza, mój jest podstawowy (czerwony).
Dodatkowo gdzieś przeczytałem że może wywalić błąd o kodzie 82-przypominający o wymianie oleju - czy tak się dzieje, jeśli tak to czy to znika jak skasujemy inspekcję olejową? Na logikę tak powinno się stać, ale teraz to nic nie wiadomo co tam specjaliści GM wymodzili.
EDIT z 07.08.2019 r.: inspekcję olejową kasuje się tak jak wskazuje instrukcja, nie wciska się hamulca
2. Co z inspekcją dot. przeglądu samochodu (wtedy chyba zapala się ikonka samochodu z kluczykiem) - jak to kasować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum