Wysłany: 24 Styczeń 2016, 11:56 [Corsa A] FL Sedan Moje auto: CA 12NV
Moja kariera motoryzacyjna zaczęła się od astry f caravan. Miałem ją 5 lat i przez ten czas zrobiłem jej mały upgrade, ale to nie forum astry więc nie będę się rozpisywał. Poniżej foto z najlepszej według mnie odsłony:
Na corsę sedan zachorowałem sporo czasu temu. Godnego egzemplarza szukałem około 3 lata. Przez ten czas obejrzałem kilka egzemplarzy, które trzymały się na kicie i resztkach lakieru lub miały taki bajzel w papierach, że szkoda gadać. Na szczęście udało mi się znaleźć tą jedyną. Jestem jej trzecim właścicielem. Auto zakupione w polskim salonie jako nowe w 1992 roku, od nowości garażowane. Dodatkowo poprzedni właściciele robili konserwację co 2-3 lata więc podłoga nie ma grama rdzy.
Przejdźmy do konkretów, opis techniczny:
Silnik: 12NV
Wersja wyposażenia: Swing
Rok produkcji: 1992
Przebieg: ? (wg licznika ~50tys.)
Modyfikacje:
- zegary, podświetlane daszki i kierownica z wersji Joy
Fotki będę aktualizował od dnia zakupu do stanu bieżącego.
Póki co zakup i oględziny (wrzesień 2014):
następnie corsa przeszła remont silnika w związku z puszczeniem uszczelki pod głowicą i została schowana do garażu aby wyjechać wiosną (luty 2015)
w międzyczasie zacząłem też ogarniać felgi kupione niestety jako czarne, z braku czegoś innego rzuciłem je na astrę
i nastał dzień kiedy zawiozłem je do dobrego kolegi i odebrałem w takim stanie
przyszła wiosna, trzeba było felgi zapodać na auto wyciągnąłem kumpla na POM i fotki (kwiecień 2015) :P dekielki jeszcze się kończyły dlatego nie było ich na aucie
dekielki dotarły:
i wpadły na auto, jeszcze jednolite
potem pomalowałem logo na czarno i odwiedziłem kilka razy Poznańskie Klasyki Nocą
zaczęło się lato i urlop więc trzeba było coś podziałać, postanowiłem zająć się trochę wnętrzem i wrzucić trochę gratów z wyższej wersji, mianowicie joy'a (sierpień 2015):
ponieważ kierownica nie chciała się łatwo poddać zacząłem od zegarów
wymontowanie trwało 5min montaż nowych pół dnia... że też nie mogli dać linki od prędkościomierza 5cm dłuższej...
dotarł ściągacz z allegro i kierownica musiała się poddać
no i mamy joy'a brakuje jeszcze...
...daszków, które trzeba było poddać małej renowacji
wszystko podpięte i działa
i jeszcze ostatnie klasyki w 2015
żeby nie było za kolorowo... to we wrześniu wziąłem się za blacharkę
dotarły błotniki do sedana, których szukałem pół roku... może nikt nie zauważył ale wcześniej założone były błotniki z HB pewnie poprzedni właściciel nie mógł dorwać odpowiednich
no to lecimy z mięchem zakola przednie:
progi:
tylne nadkole:
no i corsa wyspawana, bez dziur i większych ognisk rdzy
w międzyczasie na auto wrzucone pentagramy 14"
jeszcze tylko klubowa wlepka...
... i póki co tyle
Ostatnio zmieniony przez kedzior 16 Kwiecień 2016, 15:11, w całości zmieniany 6 razy
DAMIAN1991, głośno grało? chyba mylisz mnie z Rajdowym u mnie tylko nisko, szeroko i dużo kopciło
nie wiem co jest z fotkami... muszę lepszego hostingu poszukać, bo szybko linki wygasają
a corsa w zeszły weekend dzielnie pokonała trasę na spot do Torunia i z powrotem
foto z kolegą
Ostatnio zmieniony przez kedzior 10 Marzec 2016, 20:38, w całości zmieniany 2 razy
zderzaki mam nowe i wlecą po lakierowaniu całości listew jeszcze szukam
felgi są spoko tylko szkoda, że takie wąskie... ale i tak robią "wow" więc będę je trzymał na specjalne okazje
nie będę z nich robił żadnych customów, bo szkoda ciąć tak unikatowe felgi ascona już nie istnieje, była kupiona dla kilku części a na górze kolejny aktual
LPG: Nie
Imię: Damian Pomógł: 27 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Mar 2009 Posty: 870 Skąd: Pszczyna
Wysłany: 19 Marzec 2016, 09:58
Moje auto: Corsa Razy Dwa X12SZ i X12SZna Stożku z LPG
Widzę Kolejne Aktuale Się dzieje a autko jednak wymaga naprawdę dużej ilości Pracy . Ale Myślę że będzie później godnie
Wrzucaj też coś normalnie w Temat bo Forum z Automatu zrzuca poniżej i to moim zdaniem też przyjemniej się ogląda I Jak możesz (znów) forum się rozjeżdza zrobisz foto mniejsze ( wybacz )
Co do Ascony szkoda.. chyba ze była naprawdę słaba.
No auto kupiłem po to żeby je odratować więc pracy przy nim było jest i będzie sporo
Co do fotek u mnie wyświetlają się jako małe... korzystam z Chrome
Z ascony kolega wziął silnik, a buda poszła do innego znajomego i ma ją niby robić
Ja swoich felg nie potnę
Co do aktuala to już dużo rzeczy, które chcę wrzucić w pierwszy post nie zostało Myślę że 1-2 wrzuty jeszcze. Z rzeczy bieżących to w związku z tym, że corsa będzie cała lakierowana to postanowiłem trochę poeksperymentować i dałem motyw Opel Motorsport na błotniku
+ spocik
LPG: Tak
Imię: max
Wysłany: 6 Sierpień 2024, 09:52
Moje auto: Corsa
Nawet ostatnio widziałem taki u mnie w mieście. Spoko
Interesuje mnie również renowacja mebli w Krakowie i Nowym Sączu
https://kniz.pl/serwis-okien-i-drzwi/
To ma sens? Robi robotę?
Ostatnio zmieniony przez pedro 5 Wrzesień 2024, 12:45, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum