Corsa b jak odpalić silnik 1,2 na palecie
Autor Wiadomość
 Jan Laskowski 


Informacje
lubuskie

LPG: Nie
Imię: Jan
Dołączył: 05 Mar 2017
Posty: 10
Skąd: Nowa Sól
Wysłany: 18 Maj 2018, 21:07   Corsa b jak odpalić silnik 1,2 na palecie
   Moje auto: corsa 1.2


Witam
Mam Pytanie , co jest niezbędne do odpalenia silnika z corsy b 1996 r po za karoserią .
Może ktoś to robił ?. Będę wdzięczny za pomoc,

Pozdrawiam
JL
 
     
 MarTech 


Informacje
slaskie

LPG: Nie
Imię: Arek
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Kwi 2018
Posty: 71
Skąd: Siemianowice Śląskie
Wysłany: 18 Maj 2018, 22:17   
   Moje auto: OPEL/FORD


1. Sterownik silnika wraz z wiązką odpowiednio podłączone do zasilania i masy. Musi być zakombinowane aby podłączenie symuowało włączoną stacyjkę.
2. pompa paliwa.
3. spora wiedza elektryczna.

Jeśli zadajesz takie pytanie to oznacza, że nie dasz rady. Mało który mechanik podjąłby się tego zabiegu.
--------------------
https://www.facebook.com/serwisopelford/

http://www.opelford.pl/

https://youtu.be/Sp5w2XzbZlE :)
 
     
 Jan Laskowski 


Informacje
lubuskie

LPG: Nie
Imię: Jan
Dołączył: 05 Mar 2017
Posty: 10
Skąd: Nowa Sól
Wysłany: 20 Maj 2018, 11:17   
   Moje auto: corsa 1.2


Witam
Dziękuję za podpowiedź , może za mało napisałem . Jest podłączona oryginalna instalacja z elementami silnika i komputerem . W stacyjce jest zasilanie nie wiem na 100% czy immo i stacyjka komunikują się z komputerem. Mam problem z końcówką kostki stacyjki podłączoną do przewodów , w oryginale nie było kupiłem drugą , lecz podejrzewam że różni się kolęjnością połączeń z kostką stacyjki
Następna sprawa , czy musi być przy wtrysku jednopunktowym oryginalna pompa paliwa czy nie . Chodzi o to że chcę zasilać paliwem opadowo czyli bez pompy.
Za pomoc bardzo dziękuję.
J.L
 
     
 MarTech 


Informacje
slaskie

LPG: Nie
Imię: Arek
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Kwi 2018
Posty: 71
Skąd: Siemianowice Śląskie
Wysłany: 20 Maj 2018, 15:06   
   Moje auto: OPEL/FORD


1. immo nie pozwoli na odpalenie silnika - transponder z kluczyka komunikuje się ze sterownikiem silnika poprzez pętlę wokół stacyjki
2. pompa musi być bo wymagane jest ciśnienie minimum 1bar - to nie gaźnik z Komarka, opadowo nie zadziała - po prostu nie zapali
--------------------
https://www.facebook.com/serwisopelford/

http://www.opelford.pl/

https://youtu.be/Sp5w2XzbZlE :)
 
     
.::Pani Reklama::.

pisz smiało! reklama@klubcorsa.pl

Dołaczył : Dawno Temu
Posty : 5000
Skad : Z bazy danych





Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  



   Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

   Projekt wykonany przez Kaszubski, dla klubcorsa.pl- wszelkie prawa zastrzeżone.
   Kopiowanie postanowień graficznych i elementów ze strony bez zgody administracji- zabronione.
   Partner: Forum Samochodowe