Przesunięty przez: Kaszubski
15 Lipiec 2016, 15:00
[ Corsa D] wymiana radia na navi
Autor Wiadomość
 Parson 


Informacje
podkarpackie

Wiek: 25
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 1
Skąd: Łańcut
  Wysłany: 24 Marzec 2013, 13:28   [ Corsa D] wymiana radia na navi

Witam, posiadam Corse D w której mam wbudowane seryjnie radyjko, ostatnio nachodzi mnie myśl żeby je wymienic na radio z nawigacją, i teraz pytanie czy ktokolwiek kiedyś próbował coś podobnego zrobić ? i czy w ogóle jest to możliwe ? prosze o opinie :D
Ostatnio zmieniony przez Kaszubski 11 Lipiec 2016, 12:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
 adiadi007 


Informacje
LPG: Nie
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 04 Lis 2011
Posty: 84
Skąd: Kalisz
Wysłany: 24 Marzec 2013, 15:56   

W UK bardzo sobie chwalą radia firmy eonon, lecz jest to drogi sprzęt, trzeba liczyć się z kosztem około 2500zł, ładnie pasuje ze wszystkimi plastikami (piano black), dobra komunikacja między kierownicą a ekranem nad radiem itp.
 
 
     
 ch_tomek 


Informacje
mazowieckie

Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 6
Skąd: Warszawa
Wysłany: 26 Marzec 2013, 17:08   

Czy warto się w coś takiego pakować? Moim zdaniem nie. Duży koszt. No ale jak już się porwiesz na coś takiego to opisz to dokładnie. Powodzenia:).
 
 
     
 chrzanu88 


Informacje
slaskie

Imię: lukasz
Dołączył: 16 Lut 2015
Posty: 1
Skąd: jülich
Wysłany: 21 Luty 2015, 12:40   
   Moje auto: corsa d 1.4 100km opc line


mozesz kupic rowniez radyjko firmy erisin, nie wiem czy jest w pl dostepne ale jak co to moge posredniczyc;) sam mam takie i nie narzekam, jak co to w dziale odpowiednim jest moje autko;)
 
     
 RafalKL 


Informacje
LPG: Tak
Dołączył: 30 Sie 2010
Posty: 12
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 20 Marzec 2015, 07:58   

Witam,
podepnę się pod temat, posiadam radio cd30 mp3 bez przycisku BC i OK, zamontowałem wyświetlacz GID, lewym pokrętłem na kierownicy mogę wywołać komputer pokładowy i zatwierdzać funkcje przyciskając to pokrętło, problem jest w ustawieniach daty, godziny i innych funkcji samego radia, przyciskiem SETTING wywołuje się menu z ustawieniami natomiast nie można nic wybrać ponieważ nie ma czym zatwierdzić, lewe pokrętło na kierownicy wywołuje od razu komputer pokładowy. Czy jest na to jakaś rada? Widziałem w salonach Corsy D z wyświetlaczami GID i radiem bez BC i OK, dlatego zdecydowałem się na dokupienie do radia samego wyświetlacza, w necie też piszą że wystarczy że jest sterowanie radia w kierownicy i wszystko będzie działało, niestety nie do końca tak jest, może ktoś z Was się orientuje czy techem można ustawić datę i godzinę albo uaktywnić "coś" żeby to lewe pokrętło w kierownicy działało jako "OK", chyba że trzeba mieć manetki z przyciskiem?
 
 
     
 mietrusz 


Informacje
pomorskie

LPG: Nie
Imię: sigi
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 23 Wrz 2014
Posty: 411
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 21 Marzec 2015, 09:24   
   Moje auto: Corsa E 1,4 75 KM


W serwisie odpowiedzą Tobie na te wszystkie pytania,mają wiedzę.Ostatnio logowałem nowe radio za 100zł/logowanie/ w serwisie i elektryk mówił że przy logowaniu wyświetlacz ma też znaczenie.
 
     
 RafalKL 


Informacje
LPG: Tak
Dołączył: 30 Sie 2010
Posty: 12
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 21 Marzec 2015, 17:02   

byłem dziś w oplu w salonie i oglądałem Corse D, która miała taki zestaw jak ja, czyli Gida i radio CD 30MP3 bez BC i OK, i przycisk potwierdzający to był SETTINGS, jedno naciśnięcie powoduje wyświetlenie się menu a ponowne wchodziło w wybraną opcję, a u mnie ponowne naciśnięcie SETTINGS wychodzi z menu do pozycji wyjściowej. Niestety nie miałem możliwości zapytać w serwisie, nie wiem czy to jest kwestia zaprogramowania Techem radia? może ktoś się orientuje w tym temacie
 
 
     
 mietrusz 


Informacje
pomorskie

LPG: Nie
Imię: sigi
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 23 Wrz 2014
Posty: 411
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 21 Marzec 2015, 21:31   
   Moje auto: Corsa E 1,4 75 KM


Intuicja mi podpowiada,że trzeba radio wylogować i ponownie zalogować już z nowym wyświetlaczem.Wyświetlacz to przecież nic innego jak część radia..Samo radio niezalogowane sygnalizuje piszczeniem w głośnikach co parę sekund a po zmianie wyświetlacza źle funkcjonuje.U mnie w servisie poinformowali by od ręki co jest grane.Niestety nowe instalacje wymagają logowania wszystkiego,żeby poprawnie czy w ogóle działało.Nawet pokazuje błąd po przepaleniu żarówki to na zmianę wyświetlacza błędem nie zareaguje?
 
     
 RafalKL 


Informacje
LPG: Tak
Dołączył: 30 Sie 2010
Posty: 12
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 22 Marzec 2015, 14:21   

Wszystkie te operacje zostały zrobione, najpierw wylogowany wyświetlacz, wylogowane radio i wszystko sparowane i wgrane do auta, inaczej jest tak jak piszesz, na ekranie wypisuje Programuj Wyświetlacz itd., niestety moje radio jest starego typu i nic się z tym fantem nie da zrobić, musiałbym zmienić na takie co ma BC i OK. Dziś sprawdzone. Te co są teraz w Corsach po lifcie mają prawdopodobnie inny soft.
 
 
     
.::Pani Reklama::.

pisz smiało! reklama@klubcorsa.pl

Dołaczył : Dawno Temu
Posty : 5000
Skad : Z bazy danych





Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  



   Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group Sitemap

   Projekt wykonany przez Kaszubski, dla klubcorsa.pl- wszelkie prawa zastrzeżone.
   Kopiowanie postanowień graficznych i elementów ze strony bez zgody administracji- zabronione.